20 Ocak Perşembe Yarın, Bugün Bilecik ve Malatya Okullar Tatil Mi? Kar Tatili Var Mı? MEB-Valilik...

20 Ocak Perşembe Yarın, Bugün Bilecik ve Malatya Okullar Tatil Mi? Kar Tatili Var Mı? MEB-Valilik...
YAYIN TARİHİ: 19.01.2022 15:31:00

Bazı illerimizde etkisini gösteren yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Bilecik ve Malatya'da olumsuz hava koşulları hayatı adeta durma noktasına getirdi. Bu kapsamda Kocaeli ve Karabük bugün okullar tatil mi? | Kocaeli ve Karabük Valiliği son dakika açıklaması 20 Ocak 2022 Perşembe soru ve konu başlıkları araştırılıyor.  Peki, Bilecik ve Malatya Valiliği okullar tatil açıklaması yaptı mı? 20 Ocak Perşembe yarın Bilecik ve Malatya'da okullar tatil mi?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yeni haftaya dair hava durumu raporunu yayımladı. Yoğun kar yağışı bundan ötürü fazlası ilimizde hayat durma noktasına geldi. Bu kapsamda Bilecik ve Malatya'da bugün okullar tatil mi? | Bilecik ve Malatya Valiliği son dakika açıklaması
20 Ocak 2022 Perşembe soru ve konu başlıkları araştırılıyor. Karda doyasıya eğlenmek isteyen öğrenciler, kar yağışının bulunduğu kentlerde eğitime ara verilip, verilmediğini yoğun şekilde araştırıyor. Bilecik ve Malatya'da yoğun kar yağışı başladı. Peki, Bilecik ve Malatya okullar yarın tatil mi? Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de

20 OCAK PERŞEMBE YARIN, BUGÜN BİLECİK VE MALATYA OKULLAR TATİL Mİ? KAR TATİLİ VAR MI? MEB-VALİLİK...


Bilecik ve Malatya'da 20 Ocak Perşembe gününde okulların tatil ilan edilip edilmeyeceği konusu ile ilgili şimdilik net bir açıklama yapılmadı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle Malatya’da son olarak 19 Ocak Çarşamba gününde il çapında bütün okullar tatil ilan edilmişti.

Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı yazılı açıklamada, şehirde 19 Ocak  Çarşamba günü amacıyla eğitime ara verildiğini belirterek, "İlimiz çapında, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesi ve kara yollarında meydana gelen buzlanmaya bağlı olarak ulaşımda yaşanabilecek hatalar sebebiyle, öğrencilerimizin ve personelin güvenliğinin sağlanması bakımından, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı her tür ve derecedeki resmi-özel örgün ve vakitgelen eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, özel eğitim kursları ile başka kamu, kurum kuruluşlarına ait kreş ve okul evveli eğitim kurumlarında, 19 Ocak  2022 Çarşamba günü bir gün vakit eğitime ara verilmesine karar verilmiştir. Hem de kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli, diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. vakitğen ağır hastalığı olan memur ve başka kamu görevlileri 19 Ocak 2022 Çarşamba günü 1 gün vakit ile idari izinli sayılacaklardır" dedi.

BİLECİK 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU



MALATYA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU




METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Meteoroloji Genel Müdürlüğü doğrultusundan oluşturulan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yağışlı geçeceği ön görü ediliyor. Yağışların, Doğu Akdeniz sahil kesimlerinde yağmur, yağış alan başka yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, Batı ve Doğu Karadeniz sahilleri, Doğu Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güçlü ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmaktadır. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don vakası ile eş güdümlü pus ve yer yer sis görüleceği ön görü ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'de 6-8 derece azalacağı, başka yerlerde mühim bir farklılık olmayacağı ve ülkemiz çapında mevsim normallerinin altında seyredeceği ön görü ediliyor.

RÜZGAR: Çoğunlukla kuzeyli, güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden güçlü, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Batı ve Doğu Karadeniz sahilleri, Doğu Anadolu’nun güneybatısı, Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güçlü karla karışık yağmur ve yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden başta buzlanma ve don vakasına bağlı ulaşımda aksamalar, tarzı şeklinde yağış, çığ riski, sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI: Rüzgârın, Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeybatısında kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden güçlü, yer yer kısa süreli fırtına (50-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi ile çatı uçması gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ZİRAİ DON UYARISI: Ege ve Akdeniz yerlerinde sahillarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde güçlü zirai don vakası beklendiğinden çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan yurttaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR