18 TL'Yi Bilmişti! Piyasanın Bomba Dolar Uzmanı Selçuk Geçer 180 Gün Sonra 1 Dolar Kaç TL Olacak?

18 TL'Yi Bilmişti! Piyasanın Bomba Dolar Uzmanı Selçuk Geçer 180 Gün Sonra 1 Dolar Kaç TL Olacak?
YAYIN TARİHİ: 17.01.2022 11:45:00

Merkez Bankası bağlamında 100 baz puan faiz indirimi kararı alınmıştı. Bilindiği gibi dolar fiyatları geçtiğimiz aylarda 18 TL olarak rekor üstüne rekor kırmıştı. Elinde şuan dolar tutanlar doların akibetini oldukça merak ediyor. Piyasa uzmanları ise vatandaşların sorularına cevaplar veriyor. Dolar yatırımı gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar  "dolar kurunda yükseliş devam edecek mi, dolar düşer mi, 2022 senesinde 1 dolar kaç TL olur, Merkez Bankası faiz artırır mı, artıracak mı?" sorusuna cevap arar iken husus ile ilgili bir yorum da ünlü ekonomist Selçuk Geçer bağlamında yapılmış durumda. 

Yaptığı tahminler ile Youtube'de geniş bir kitleye hitap eden Selçuk Gezer yine yaptı yapacağını. Selçuk Geçer son videosu ile vaka yorumlara imza attı. Dolar kuru Dolar kuru 180 gün sonra ne olur, dolarda son durum, beklenti ne? Sorularının yanıtlarını sıraladı. Son dakika gelişmeleri haberlerim.com.tr'de


 

18 TL'Yİ BİLMİŞTİ! PİYASANIN BOMBA DOLAR UZMANI SELÇUK GEÇER 180 GÜN SONRA 1 DOLAR KAÇ TL OLACAK?


Dolar kurunda enflasyonist baskı ile büyük bir süratle 10 TL, 15 TL ve 17 TL rakamlarının görüleceğini aylar daha eskiden ifade eden ve o dönemde büyük reaksiyon çeken Selçuk Geçer yeni videosunu yayımladı. Dolar kurunun 17 TL olacağı tarafında ilk ön görü yapan birey olan Selçuk Geçer, TCMB'nin pazara yaptığı müdahaleyi de değerlendirdi. 

 "Merkez Bankası araya girmek ettikçe piyasada kırılganlık artacak. Bu da doların, Euro kurunun, Sterlin'in daha da süratli yukarıya gitmesine niçin olacak. Merkez Bankası 4 ila 5 milyar dolar seviyesinde bir müdahalede bulundu piyasaya. Her civarda kur düşmek bir yana daha da yukarıya gitti. Bugün İSO Başkanı Erdal Bahçıvan'ın bir açıklaması oldu. 


Hükümete yakın bulunduğu ile alakalı birtakım veriler alıyoruz. Öyledir, değildir bunu bilemem. İSO Başkanı 'Dün faiz indirimi yapan Merkez Bankası'nın bugun elindeki değerli döviz kaynaklarını pazara sürmesini büyük bir şaşkınlıkla izliyorum' diyerek büyük bir çıkışa imza attı. 

Naci Ağbal'ı o devre ben eleştirdim. Murat Uysal'ı ve Berat Albayrak'ı en çok eleştiren bendim. Ama o devrede oluşturulan doğruydu. Piyasanın goygoyu ile Naci Ağbal faizi yüzde 19'a kadar vurdurdu.  Çünkü o faiz artırımına bizim bugün gereksinimiz vardı. O gün değil. O gün başka ülkeler faiz indirdi, sabit tuttu. Şimdi onlar faiz arttırıyor biz bütün dünyanın tersine faiz indiriyoruz. 

BU SENE DOLAR NE OLUR, 1 DOLAR KAÇ TL OLACAK?


Görünen o ki Merkez Bankası faiz indirmeyecek. Ülke tamamıyla siyasi bir bakış açısı ile yönetiliyor. Bu faiz bu civarda sabit tutuldukça 2022 yılının ikinci %50 sinde dolar kuru 30 TL olur. En az 30 TL olur. Merkez Bankası yüzde 14 civarında faizi sabit tutsa, indirmese dahi dolar 30 TL olur, Merkez Bankası faiz indirmese bile enflasyon yükseldikçe dolar kuru da yükselir. Benim çokta umudum yok" diyerek 6 ay sonra dolar 30 TL olur tahmininde bulundu. 


ANLIK DOLAR FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

NOT: Haberimizde yer alan veriler ekonomist Selçuk Geçer doğrultusundan oluşturulan açıklamalardan derlenmiş olup, haberlerim.com.tr BAĞLAMINDA yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR