18- 19 Mayıs Tam Kapanma Uzatıldı mı? Tam Kapanma Uzatıldı mı?

18- 19 Mayıs Tam Kapanma Uzatıldı mı? Tam Kapanma Uzatıldı mı?
YAYIN TARİHİ: 14.05.2021 14:24:00

Tam kapanma uzatıldı mı? 18- 19 Mayıs tatil mi? Yüz yüze eğitim başlayacak mı? Tam kapanma sürecine dair açıklamalar...

29 Nisan tarihinde Türkiye tam kapanma sürecine girdi. Tam kapanma süreci 17 Mayıs tarihinde son bulması beklenirken kapanmanın ardından neler yaşanacağı merak ediliyor. 19 Mayıs tarihininde gelmesi ile herkes tarafından tam kapanma süreci uzatılacak mı araştırılıyor. Tam kapanma sürecinin bitmesine sayılı günler kala tatil uzatıldı mı paraztesi yüz yüze eğitim başlayacak mı en çok merak edilen konular arasında.

PEKİ YENİ NORMALLEŞME NE ZAMAN?

Herkes Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gelecek açıklamaları bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ilden gençlerle iftar programında bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Videokonferans yolu ile gerçekleştirilen toplantıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınına yönelik tedbirlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme süreci ile ilgili olarak, "Yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvimde okulların açılışıyla ilgili süreçte yer alacak. Kabine Toplantısında en önemli madde olacak. Ciddi manada vefat sayısında düşüş var. Aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor. Vaka sayılarında çok ciddi düşüş var. Bu da aldığımız tedbirlerin netice vermeye başladığını gösteriyor." ifadelerini kullandı.

18- 19 MAYIS TATİL Mİ? TAM KAPANMA UZATILDI MI?

Tam kapanma uzayacak mı sorusu sürecin sona ermesine yakın araştırılmaya devam ediyor. Konu ile ilgili olarak son dakika yanıtı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından geldi. Bir süredir konuşulmaya devam eden 17 Mayıs 2021 tarihinde sona ermesi beklenen tam kapanma sürecinin uzatılma kararı alınıp alınmayacağı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a yöneltilen sorularda cevap buldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'a tam kapanma sürecine yönelik sorulan sorulara şu açıklamalarda bulundu; "Verileri görürüz değerlendiririz ama şu anda bir uzatma gündemimizde yok." yanıtını vererek sözlerine şu ifadelerle devam ettirdi;

"Şu anda böyle bir şey gündemimizde yok. Kabinede değerlendirilir, sonrasında nihai karar verilir. Kamuoyu ile de paylaşılır bu. Şu anda böyle bir uzatma gündemimizde yok. Biz bu dönemde sanayinin çarklarını hiç durdurmadık. Üretim devam etti Türkiye'de. Sanayide çalışanların istihdamı da devam etti. Hizmetler sektörü etkilendi." açıklamasında bulundu.


İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA!

Tam kapanma ne zaman bitecek ve uzatılacak mı hususunda son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. 17 Mayıs tarihine kadar devam etmekte olan daha önceden açıklanan tam kapanma için uzatılma kararı alınıp alınmayacağı bir süredir konuşulan ve en çok merak edilen konular arasındadır.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,6 Mayıs tarihinde katıldığı toplantıda tam kapanmanın uzatılması konusunun gündemlerinde yer almadığını ifade etmişti. Oktay tarafından yapılan bu açıklamadan bir süre sonra yine bir canlı yayında bulunan İçişleri Bakanı Soylu, benzer bir soruları yanıtladı. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamada, özel bir kanalda yayınlanan programda önemli ifadelere yer verdi. Bakan Soylu, "Tam kapanmanın etkilerini bugünden itibaren göreceğiz. Bu, doğru bir istikamette gittiğimizin en temel göstergesidir. 17'sinde elde edeceğimiz rakamla, o yapacağımız Kabine'de Bilim Kurulunun ve Kabine'nin ortaya koyacağı değerlendirmelerle gayelerimizi belirleyeceğiz. Sağlık Bakanımız çok net bir açıklama yaptı aşılarla ilgili. Türkiye bu konuda elinden gelen bütün gayreti ortaya koyuyor." ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu, tam kapanma sürecinin 19 Mayıs tarihine uzayıp uzamayacağı sorusuna "Böyle bir değerlendirmemiz bugün itibarıyla yok" ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA'DAN TAM KAPANMA AÇIKLAMASI!

Tam kapanma süreci ile ilgili resmi olarak 17 Mayıs tarihinde sona erecektir. Tam kapanma süreci ile ilgili olarak resmi bir açıklama geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından da tam kapanma süreci ile ilgili önemli açıklama geldi. 5 Mayıs 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, "Bilim Kurulumuz Ramazan Bayramı öncesinde son toplantısını bugün yaptı. Alınan tedbir ve kısıtlamaların etkisini birlikte değerlendirdik. Bugün fedakarlık göstererek ertelediğimiz günlerimiz bizim ve sevdiklerimizin hayatlarını korumak için yapılmış yatırımlardır.""Kapanma - açılma arasındaki kısır daireyi kıracak olan bizim irademizdir. Sabır ve sebat göstererek vaka sayısında önemli derecede düşüş yaşadık. 10 gün gecikmeli olarak bu düşüş doğrudan hastaneye yatışlarda da hissedilmeye başlandı. Şu günlerde ise ağır hasta ve vefat sayılarında da tedbirlerin etkisini göstereceğini öngörüyoruz." ifadeleri kullanıldı.


 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR