110 Bin TL, Faiz Yok, 2 Yıl Geri Ödeme Yok! Başvuruları Kaçırmayın! İşte Yapmanız Gerekenler?

110 Bin TL, Faiz Yok, 2 Yıl Geri Ödeme Yok! Başvuruları Kaçırmayın! İşte Yapmanız Gerekenler?
YAYIN TARİHİ: 11.01.2022 21:52:00

Bu kredi kampanyasından kimler yararlanabilecek? İşe alınacak personellerde aranan şartlar neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuruda son gün ne zaman?

Büyük şaşırtan ve vatandaşın yüzünü güldüren bu kampanya duyursu KOSGEB tarafından geldi. Duyuruda 110 Bin TL verileceği üstelik faiz ve 2 yıl geri ödeme olmadan verilmesi büyük fırsat olarak gündeme oturdu. Geçtiğimiz yılda korona süreci ile beraber ekonomik yönden sıkıntılı süreç yaşayan mikro işletmeler ve ufak işletmelere hızlıca bir destek kampanyası KOSGEB tarafından başlatılmıştı.

Yine KOSGEB tarafından destek olmak adına hızlıca başlatılan bu fırsat ile beraber hem işlermelere personel yardımı yapmak hemde genç nüfusun istihdamına destek olmak adına devreye alındı. Bu desteğin detayları araştırılmaya devam ediyor. İşte bilmeniz gerekenler...

KREDİ KİMLERE VERİLECEK?

Devreye alınan bu kredi kampanyasından yararlanacak? Mikro ve küçük işletmelere sağlanacak bu kampanya, yeni mezunların istihdam sağlamasına destek olmak amacı ile devreye alınan bu kredi 100 Bin TL olarak sağlanacaktır. 

Ayrıca kadın istihdamına da destek olmak adına 110 Bin TL ve 2 yıl geri ödemesiz olarak verilecektir. Üstelik faizsiz olarak sağlanacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI! SON TARİH...

Duyurusu yapılan faizsiz bu kredi kampanyası başvuruları e- Devlet üzerinden alınmaya başladı. Bu kampanyadan yararlanmak isteyen kişilerin gerç olmadan başvurularını 31 Mart tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Son gün 31 Mart olarak belirlenmiştir.


ÖDEMELERİNİZE 2024 YILINDA BAŞLAYIN!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurusu yapılan bu destek, yeni mezunların istihdamına destek olmak adına sunulan bu desteğin detayları belirlenmiş oldu.

Bu kapsamda son 12 ay süresinde ortalama istihdamı koruyan işletmeler için, 12 ay süresince çalıştırma taahhüdün de bulunulmuş olan her bir personel için 100 Bin TL'lik faizsiz olarak ve 2 yıl ödeme olmadan alınacaktır. Kalan sonraki 24 aylık süre için, eşit taksitlerle olmak üzere (4 ayda bir 6 eşit taksitle) faiz olmadan ve komisyon olmadan KOSGEB'e ödeme yapılacaktır.

ŞARTLAR NELER?

Verilecek olan bu kredi desteği personel istihdamını arttırmak amacıyla devreye alınmıştır. Bu destek için personel işe alınmadan önce destek başvurusu yapılabilecektir. Destek ödemeleri ise 6 şar aylık olarak 2 taksit şeklinde olacaktır. Ayrıca belirlenen bu süre boyunca işe alınmış olan personel işten çıkarılmayacaktır. Bu destek ödemesini eş, anne, baba, kardeş ve çocuk için destek ödemesi alınamaz.

İŞE ALINACAK KİŞİ İÇİN ARANAN ŞARTLAR?

Bu destek için işe alınacak olan personelin, meslek lisesi yada teknik lise mezunu olması gerekmektedir. Ayrıca en az 2 yıllık yada 4 yıllık üniversite mezunu olması gerekmektedir. Bu kişinin doğum yılı 1981 ve ardında olan seneler için geçerlidir. Bu kişiler son 3 seneye bakılarak 180 günden çok çalışmış olması gerekmektedir.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR