10 Mart EYT Son Dakika Haberi Bugün Geldi! 1997 Yılı Şartıyla EYT İle Emeklilik Müjdesi Verildi!

10 Mart EYT Son Dakika Haberi Bugün Geldi! 1997 Yılı Şartıyla EYT İle Emeklilik Müjdesi Verildi!
YAYIN TARİHİ: 10.03.2022 09:40:00

Son yıllarda iş dünyasında emeklilik ile ilgili sorun çeşitlerinden birisi de yaş sorunu oluyor. Genel olarak Türkiye koşullarında emekli olabilmek için belirli bir yıl kadar sigortalı olarak çalışmak gereklidir. 1997 yılı şartıyla erken emekli olmayı isteyenlerin 2022 yılı itibariyle emekli olmalarının önü açılıyor. İşte merak edilen detayların tamamı!

Emeklilik için bir diğer kural ise belirli bir yaş sınırında yer almaktadır. Günümüzde geçmiş yıllarda erken iş dünyasına atılan pek çok kişi vardır. Bu kişilerin emeklilikleri için çalışma günleri tamamlanmıştır. Fakat bu yaş sınırında kalmışlardır. Bu tarz durumları yaşayan çalışanlar günümüzde emeklilikte yaşa takılma yani EYT sisteminde değerlendirilmektedir.
Genel olarak emeklilik için yaşa takılan kişilerin temel sorunları sigorta primleri emekli olmalarına engel olmamasıdır. Son zamanlarda 1997 yılı şartı ile emeklilikte yaşa takılanlar koşullar değerlendirildi. Elbette ki emeklikte yaşa takılanlara dair yeni şartların ortaya çıkıyor olması, erken emekliliği daha mümkün kılmaya yetiyor.

EYT İçin Şartlar Nelerdir?


Bakanlık tarafından emeklilikte yaşa takılanlar sisteminde yer alanların belli başlı şartlar konuşuluyor. Bu şartlar ilk sigorta girişlerinin 1999 ya da 1997 yıllarda olanları kapsıyor. Genel olarak kadınlar için emeklilik şartı 20 yıl kadar düşünülüyor ve bu yaklaşık 1999 yılı kapsıyor. Erkekler için ise 25 yılı kapsıyor. Bu durum da yaklaşık olarak 1997 yılını kapsıyor.
Günümüzde bakanlık tarafından yapılan değerlendirmelerde 20 ile 25 yıl kapsamları konuşuluyor. Günümüzde 50 yaşını doldurmamış kişilerin sağlıklı durumlarında bir engel olmadığı halde emekli olmaları mümkün görünmüyor. Bu yüzden emekli olmak isteyenlerin ilk olarak yaş ardından 20 – 25 yıl değerlendirmesine bakılması gereklidir.

EYT Ne Zaman Çıkacak


Günümüzde emeklilikte yaşa takılanların kişi sayısında hızla artışlar sağlanıyor. Genel olarak EYT sisteminde yer alanlar merakla EYT sisteminin ne zaman çıkacağı beklenir. Bakanlık tarafından henüz daha EYT sistemi için net bir tarih belirlenmemiştir. Bu yüzden de emeklilik için yaşa takılanlar bir müddet daha beklemeleri gereklidir. Günümüzde EYT sistemine dair bakanlık öncelikli olarak 20 – 25 yıl değerlendirmesini tutmaktadır.
 

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR