10- 11 Nisan Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? Hangi İller de Yasak Var Saat Kaçta Başlıyor?

10- 11 Nisan Hafta Sonu Sokağa Çıkma Yasağı Var mı? Hangi İller de Yasak Var Saat Kaçta Başlıyor?
YAYIN TARİHİ: 9.04.2021 13:58:00

10-11 Nisan hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Yasak hangi saatler arasında uygulanacak? 10 Nisan Cumartesi yasak var mı? 11 Nisan Pazar yasak var mı? İşte detaylar...

Hafta sonunun gelmesi ile vatandaş araştırmalarını sürdürüyor. Her hafta sonu olduğu gibi de bu hafta sonuda 10- 11 Nisan'da yasak var mı araştırmaları da yoğun bir şekilde yapılıyor. Hafta sonu sokağa çıkmayı düşünen ve işi olan vatandaş son bir değişiklik var mı diye araştırıyor.

Türkiye'de vaka sayılarında yaşanan patlamanın ardından, koronavirüs vaka sayısındaki artışı önlemek amacıyla tedbirlerin uygulamaya devam ederken, bilindiği gibi 58 il risk haritasında, çok yüksek riskli olan kırmızı kategoriye geçmesi üzerine endişeler artarken vakalar her geçen gün artışa devam ediyor.

Bu sebepten ötürü Cumartesi günleri için kaldırılan kısıtlamalar da geri gelmesi üzerine, artan vakaların ardından yeni bir gelişme var mı araştırmalarıda yoğun bir şekilde yapılıyor... 10- 11 Nisan sokağa çıkma yasağı var mı? Hangi saatler arasında?

10-11 NİSAN HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI VAR MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından son olarak risk haritasının kırmızıya bürünmesinin ardından önemli açıklamalar gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süre önce kaldırılan cumartesi günleri kısıtlamalarının, ramazan ayı boyunca tekrardan tedbir alarak, ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacakları açıklaması yapılmıştır.

Son yapılan açıklamanın ardından da geçen hafta sonuda uygulanan hafta sonu kısıtlaması bu hafta sonu, 10-11 Nisan'da da uygulanmaya devam etmektedir. Bu hafta sonu da aynı şekilde uygulama devam etmektedir.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenerek şu açıklamalarda bulunmuştur;

"Elimizdeki veriler ve yaptığımız değerlendirmeler, bütün bunlar ışığında şu hususları milletimizle bugün paylaşma kararı aldık; Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir.

Buna karşılık lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen diğer kurallara uygun şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokağa çıkma günlerindeki paket servis hizmeti mevcut haliyle devam edecektir." ifadeleri kullanılmıştır.

PEKİ RAMAZAN'DA YASAK VAR MI?

Son yapılan açıklamada, artan korona virüs vakalarının hızlı bir şekilde yayılmaya devam etmesi üzerine tedbirler alınmaya devam edeceği ve Ramazan ayı boyunca uygulanacak önlemler açıklanmıştır.

"Ramazan ayında ise hep birlikte biraz fedakarlık yapacağız." ifadesini kullanan Erdoğan, sözlerine şu şekilde devam etti;

"Bu mübarek ay boyunca ülke genelinde hafta sonları sokağa çıkma sınırlaması uygulayacağız. Sadece ramazan ayı boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandırılacaktır. Yine ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir. Bu uygulamadan etkilenecek lokanta ve kafe gibi işletmecilere mevcut desteklere ilave olarak bazı katkılar sağlayacağız." ifadeleri kullanılmıştır.

DİĞER



DİKKAT ÇEKEN HABERLER

ÇOK TIKLANANLAR